Afscheid Miriam Drost - Zingen voor je Leven koor

Op 20 juni nam Miriam Drost afscheid van het haar zo geliefde Zingen voor je Leven koor. Na een periode van 8,5 jaar met veel passie en liefde het koor te hebben geleid, is het nu tijd voor meer ruimte in haar agenda. 

Lees meer  >

Speciale appstore voor kankerpatiŽnten

Kankerfonds KWF heeft op haar website een eigen Appstore. Daar kunnen kankerpatiënten, ex-patiënten en hun naasten direct toegang vinden tot apps, websites en keuzehulpen.

Lees meer  >

Word jij ook vriend van Invitee?

Als stichting  zijn wij  volledig afhankelijk van sponsoring, giften en donaties van particulieren en organisaties. Alleen met deze steun kunnen wij mensen met kanker en hun naasten een warm welkom bieden. Jouw donatie stellen wij daarom bijzonder op prijs!

Lees meer  >

Online workshop - Herstel en welzijn na kanker

De impact van kanker is ingrijpend; tijdens de actieve behandelfase ligt de focus op overleven. Na deze fase vergt zowel fysiek herstel als mentale verwerking kracht en energie.

In de workshop 'Herstel en welzijn na kanker' van Startwijzer ontdek je diverse leefstijlinterventies die positief bijdragen aan welzijn, gezondheid, en herstel.

Lees meer  >

Mooie donatie van Mitutoyo

Als onderdeel van het 40-jarig jubileum heeft Mitutoyo, samen met haar gewaardeerde relaties, een mooie donatie gedaan aan twee goede doelen: KWF – Kankerbestrijding en Stichting Invitee. Mitutoyo, wereldleider in professionele meettechniek, heeft vorig jaar zijn 40-jarig jubileum in de Benelux en Denemarken gevierd.

Lees meer  >

Wijmering - herinneringen voor nu en straks

Ben jij of is je partner ongeneeslijk ziek? Dan is de kans groot dat jullie van de een op de andere dag in de medische molen terecht gekomen zijn. Deze fase kan je dagindeling beheersen. Soms kan het ervoor zorgen dat je vergeet de momenten te koesteren die je nu nog samen kunt beleven. Op wijmeringen.nl vind je een verzameling aan ideeën om samen wijmeringen te maken.

Lees meer  >

Gezocht - Levenslessen van (ex)kankerpatiŽnten

Wij vragen jullie aandacht voor het mooie actie van Frederique De Jong, zelf (ex) kankerpatiënt voor KWF.

Zij wil mensen die kanker hebben (gehad) of die te maken hebben (gehad) met kanker (want kanker raakt meer levens dan één) vragen wat deze gebeurtenis hen gebracht heeft. Heb je iets geleerd over het leven wat je ervoor niet wist?

Lees meer  >

Benefiet diner voor Invitee

Op 13 november organiseert Stichting Invitee een 5 gangen benefiet diner bij Restaurant Mango's. 

Kaarten kosten 95,-. Hiervoor krijg je een heerlijk 5 gangen diner inclusief drankjes.

Je bent van harte uitgenodigd!

Lees meer  >

Echt de Sjaak - informatieavond voor mannen met kanker

Tijdens deze informatie avond vertelt Kasper Klaarenbeek, zelf kankerpatiënt, je meer over het boek dat hij speciaal voor ongeneeslijk zieke mannen, de mensen om hen heen en professionals schreef. Hoe leer je ermee leven, wat komt er allemaal bij kijken en wat wil/moet je ermee?! 

Lees meer  >

Save the date - vrijwilligersborrel 7 september a.s.

Zet 7 september a.s. alvast in je agenda, want dan staat onze vrijwilligersborrel gepland.

Wij ontvangen onze vrijwilligers dan graag bij Grand Café De Kei. De tijden etc zijn nog niet bekend, later volgt meer informatie en een uitnodiging per mail. 

Ben je erbij? Wij ontmoeten je graag!

Jos, Helma, Susan en Pieter
Bestuur Invitee

Lees meer  >

Droevig bericht - Ine van de Velde overleden

31 juli 2023

Het bestuur van Invitee heeft het droevige bericht ontvangen van het overlijden van:

Ine van de Velde

Ine is de grondlegger en oprichtster geweest van onze stichting. 

Door haar idee om een inloophuis in Veenendaal op te zetten is Stichting Invitee ontstaan.

Ine was al geruime tijd ziek, wij wensen Henk en Susan heel veel sterkte en troost toe bij dit enorme verlies.

Namens iedereen van Stichting Invitee

 

Lees meer  >

Invitee zomerstop

Tijdens de maanden juli en augustus staan er minder activiteiten op onze kalender dan je gewend bent. Onze vrijwilligers genieten dan van hun vakantie.

Dit zijn de activiteiten in de maanden juli en augustus:

☀️31 juli 2023 - Inloopmiddag - De Kei
☀️24 augustus - Zingen voor je Leven koor - De Kubus
☀️31 augustus - Zingen voor je leven koor - De Kubus

Fijne zomer en graag tot na de zomer!

Jos, Helma, Susan en Pieter
​Bestuur Invitee

Lees meer  >

Help bijwerkingen de wereld uit!

Al tienduizenden medische zorgprofessionals maken gebruik van de TARGET-methode om de bijwerkingen tijdens een kankerbehandeling snel en eenvoudig in kaart te brengen en de patiënt snel (al na 12 uur!) verlichting te geven.

Om deze methode nog beter op de werkvloer toepasbaar te maken en patiënten weer eigen regie over de behandeling te geven, werkt Christine Boers-Doets, gezondheidswetenschapper, aan het ontwikkelen van de zogeheten TARGET-APP. 

Lees meer  >

Maak kennis met Stichting Pruijck

Toen een van de oprichters van Stichting Pruijck zelf een pruik moest gaan aanschaffen als gevolg van chemobehandelingen, werd ze ineens geconfronteerd met de hoge aanschafkosten van een pruik.

Stichting Pruijck wil graag mensen die kaal zijn geworden, door welke reden dan ook, een stukje blijer maken door ze een mooie pruik te geven. Aan de Vlietlaan 38 in Bussum hebben zij hun locatie het Pruijckenkabinet, 

Lees meer  >

Mindfulness-based Cognitieve Therapie

Kanker gaat vaak gepaard met veel emoties en stress. Online Mindfullness-Based Cognitieve Therapie kan (ex)kankerpatiënten helpen hiermee om te gaan. Voor verder onderzoek hiernaar worden deelnemers gezocht voor het zogeheten Buddy onderzoek waarbij online Mindfulness Based Cognitieve Therapie (blended en stand-alone) wordt vergeleken met de reguliere behandeling.

 

Lees meer  >

Gratis fotoshoots voor ernstig zieken tijdens de Betekenisweek

Herinneringen maken en vastleggen met de Moment Design techniek

Voor het zesde jaar op rij organiseren de fotografen van het Moment Design Collectief dit jaar de Betekenisweek. Tussen 24 september en 9 oktober krijgen 100 mensen met een ingrijpende ziekte een gratis fotoshoot aangeboden.

Lees meer  >

Better en fitter in je vel; Annemieke Vermeer legt de groene loper voor je uit

Onze moderne leefomgeving heeft een rode loper uitgelegd voor een ongezonde, leefstijlkeuze. Bijna 10 miljoen Nederlanders hebben een of meerdere chronische aandoeningen en meer dan de helft van de volwassenen heeft overgewicht. Tijd voor een ommezwaai!

Lees meer  >

Over koken, voor de klas staan en heel veel kilometers fietsen

Hij fietst maar liefst 5000 km per jaar op zijn mountainbike, is docent op het Perron en draait als voormalig chef-kok zijn hand niet om voor een flinke uitdaging in de keuken.

In deze op de Invithee maken we kennis met Dirk-Jan van den Bos. Alweer een aantal jaar een van onze vrijwilligers.

Lees meer  >

Een Invithee-moment met Arrien van Prooijen van Care for Cancer

Arrien van Prooijen is verbonden aan Care for Cancer en coacht hierbij mensen die te maken hebben met kanker. Ze komt bij haar cliënten thuis of ze ontmoet hen online. Maar Arrien doet nog veel meer! Tijd dus om haar eens wat beter te leren kennen.

Lees meer  >

Deelnemers gezocht voor onderzoek - Werken met, na kanker

Het Amsterdam UMC (locatie VUmc) werkt daarom samen met het UMCG en het AVL aan een verbeterd arbeidsparticipatieprogramma, om (ex-) kankerpatiënten te helpen om weer aan het werk te gaan en om langere tijd aan het werk te blijven.

Het onderzoek naar dit programma heet STEPS: ‘SusTained Employability of cancer Patients and their partnerS’.

Lees meer  >

Urban Walk 24 juni 2022 - 12 uur wandelen voor KWF

Samen met KWF Veenendaal organiseert Invitee op 24 juni 2022 de eerste Urban Walk Veenendaal, een 12 uurs wandelevent voor KWF. 

En jij kunt meewandelen! Stel alvast een team samen van vrienden, familie, collega's, sportgenoten etc.

Lees meer  >

Invitee zoekt voorzitter

Ben je op zoek naar een mooie veelzijdige vrijwilligers functie waar je echt je tanden in kunt zetten? Een functie waar je met jouw daadkracht en visie mee kunt bouwen en iets wezenlijks kunt betekenen voor een ander? Dat komt goed uit want wij hebben een hele mooie positie vrij binnen ons bestuur.

Lees meer  >

De kracht van aanraking, ervaar het tijdens een GoZen moment

Voor deze eerste ‘Op de Invi(thee)’ zijn we op de thee geweest bij  Invitee’s huis-masseur, Hsüch Yeing Chu.  Wie is deze bijzondere vrouw? Hoe is zij met massage in aanraking gekomen? En waarom is een massage nou zo goed voor je? Hsüch-Yeing vertelt.

Lees meer  >

Vlechten klaar? Knippen maar!

Op donderdag 21 oktober nam Rolinca Voorderhake plaats in de stoel bij Markanti Hair & Beauty voor het laten afknippen van haar lange haar ten behoeve van Stichting Haarwensen. Wat een mooi moment!

De actie zou al eerder plaats hebben gevonden, maar vanwege corona hebben wij het moeten uit stellen.

Lees meer  >

Care for Cancer

Kanker grijpt zeer diep in op jouw leven. Wanneer je de diagnose kanker heeft gekregen, zul je op zoek gaan naar de antwoorden op de vragen die je heeft. Wat moet ik doen? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt?

Juist bij deze vragen staat Care for Cancer voor je klaar. Zij helpen je keuzes te maken en begeleiden je niet alleen tijdens jouw ziekte, maar ook daarna.

Lees meer  >

Klokje rond fit

Een goed dag- en nachtritme is belangrijk, eigenlijk weten we dat allemaal best. Je voelt je er gewoon fitter door. Tuurlijk loopt het soms anders, dat is ook echt geen probleem. Alleen wanneer dat structureel gebeurt, dan kun je daar last van krijgen. En goed ook.

En eten? Probeer daar ook een vast stramien in te krijgen. Veel gezonder en beter voor je lijf.

In dit artikel legt Annemieke Vermeer uit waarom ritme en structuur een fitter en happier mens van je maken.

Lees meer  >

Klaar met je lange haar? Maak dan een prachtig gebaar!

Meld je aan voor de haardonatiemiddag van Invitee op 21oktober 2021 en laat iemand weer stralen! 

Dit is hét moment om de schaar in jouw lange lokken te zetten en te shinen met een gratis nieuwe coupe. Om het plaatje compleet te maken word je ook nog eens gratis opgemaakt door een professionele visagist.

Lees meer  >

Cheque van 4500,- voor Invitee

De 30 lopers van Stichting KSVA hebben het volbracht! Samen in estafette 300 kilometer afgelegd en zo een prachtig bedrag bij elkaar gelopen!

Lees meer  >

KSVA - Mega sponsorloop van 375 km voor Invitee

Uitstel is geen afstel! Vorig jaar werd de sponsorloop nog geannuleerd vanwege corona, dit jaar gaat Stichting KSVA alsnog voor onze stichting een mega sponsorloop lopen! 

Lees meer  >

Deelnemers gezocht voor Companion onderzoek

Patiënten én partners gezocht voor vragenlijst over kankergerelateerde vermoeidheid!

Onderzoekers van het UMCG en het Helen Dowling Instituut zoeken deelnemers voor vragenlijstonderzoek. Mensen die kankergerelateerde vermoeidheid hebben (gehad) en partners van deze mensen komen in aanmerking voor deelname.

Lees meer  >

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets met een missie

Op 25 mei stapt Evelien van der Werff  in Zwolle op de fiets bij inloophuis IntermeZZo om in 6 weken tijd de andere 74 IPSO inloophuizen, verspreid door heel Nederland te bezoeken. Om zo geld op de halen voor haar actie voor de inloophuizen. De tocht is via haar Facebook pagina te volgen.

Lees meer  >

Deelnemers gezocht voor onderzoek

Het Amsterdam UMC (locatie VUmc) werkt daarom samen met het UMCG en het AVL aan een verbeterd arbeidsparticipatieprogramma, om (ex-)kankerpatiënten te helpen om weer aan het werk te gaan en om langere tijd aan het werk te blijven.

Het onderzoek naar dit programma heet STEPS: ‘SusTained Employability of cancer Patients and their partnerS’.

Lees meer  >

Begeleiding bij zorgen over terugkeer van kanker

Ben je succesvol behandeld voor kanker en maak je je zorgen over een mogelijke terugkeer van kanker? En zou je het prettig vinden om bij het omgaan met deze zorgen begeleiding te krijgen?

Doe dan mee met het Blanket-onderzoek van het Helen Dowlng Instituut dat gaat over begeleiding bij deze zorgen. Je krijgt dan 3-5 online gesprekken met een hulpverlener en volgt een online programma. Klik hier voor meer informatie. 

Lees meer  >

Stichting Invitee is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO